Hírek a kerületből

Kőbánya számít Rád
A Kőbányai Önkormányzat többéves hagyományát folytatva ismét meghirdeti a "Kőbánya számít Rád" szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. február 8.
Lakossági tájékoztató a Körösi Csoma Sándor út 53-55. szám (Maláta utca) Budapest Főváros Kormányhivatala villamosenergia-ellátása, 10 kV-os földkábelek létesítésének és BHTR állomás telepítésének munkakezdéséről
A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat megbízásából a Kábel Team Kft., mint kivitelező a Budapest X. Körösi Csoma Sándor út 53-55. sz. (Maláta u.) Budapest Főváros Kormányhivatala villamosenergia-ellátása, 10 kV-os földkábelek létesítése és BHTR állomás telepítését megkezdte.
Lakossági tájékoztató a Sörgyár utca 37., 41236 Hrsz. alatti ingatlan utólagos földgáz leágazó elosztóvezeték kiépítésének munkakezdéséről
A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat megbízásából a Gázkar Kft., mint kivitelező a Budapest X. Sörgyár utca 37., 41236 Hrsz. alatti ingatlan utólagos földgáz leágazó elosztóvezeték kiépítését megkezdte.
Lakossági tájékoztató a Kápolna utca - Kőrösi Csoma Sándor úti gyalogos aluljáró átalakításának munkakezdéséről
A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat megbízásából a Liget Mester Kft., mint kivitelező a Budapest X. Kápolna utca - Kőrösi Csoma Sándor úti gyalogos aluljáró átalakítási munkáit megkezdte.
Közlekedési kisokost kap minden 4-5. osztályos
Mintegy 200 ezer kisdiákhoz jut el a következő hetekben a közlekedés biztonságát segítő Közlekedő kisokos. A kőbányai Szervátiusz Jenő Általános Iskola diákjai szerdán vehették kézbe a hiánypótló munkafüzetet.
Keressük Kőbánya legfinomabb süteményét!
A Kőbányai Önkormányzat farsangi mulatsággal egybekötött süteménykészítő pályázatot hirdet nyugdíjasok részére. A versenyen minden kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjas személy indulhat, aki nem foglalkozik hivatásszerűen a sütéssel és kedvet érez kreativitása, cukrásztudása megmérettetéséhez.A verseny időpontja: 2019. február 7.Jelentkezési határidő: 2019. január 27. 
A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága két ügyben kéri a lakosság segítségét.
Lakossági tájékoztató az Újhegyi lakótelep belső útjainak útfelújítása IV. ütem munkakezdéséről
A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat megbízásából a Zenta International Kft., mint kivitelező a Budapest X. Újhegyi lakótelep belső útjainak útfelújítását (Mádi u., Dombtető u., Hang u., Kővágó u., Harmat u., Tavas u.) és kiviteli munkáit megkezdte.
Lakossági tájékoztató a Szárnyas utcai parkoló felújítás munkakezdéséről
A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. megbízásából a Liget Mester Kft., mint kivitelező megkezdi a Budapest X. Szárnyas utca parkoló felújítási munkálatait.
Díjazták Kőbánya kerületszépítőit
Idén mintegy 250 kőbányai kerületszépítő vehetett át elismerést az önkormányzattól hétfőn a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.
Újabb jelentős zöldfelület újul meg Kőbányán
Letették a megújuló Sportliget alapkövét a 10. kerületben. A fejlesztés után a park újjászületve egyszerre látja el sport- és ligetfunkcióját.
Éjszakai Halloween sörtúra a Dreher sörgyárában október 31-én
Október 31-én a Dreher Sörgyárak Halloween sörtúrát indít a látogatóknak. A szervezők megvilágított gyárépülettel, gomolygó füsttel, kísérteties hangokkal és gazdag tartalommal várják a jelentkezőket az október 31-én, szerdán 20.30 és 22.00 órakor kezdődő sörtúrákra.
Elhunyt Kittrich József Károlyné
„felköltöztek a szavak a mennybecsönd vancsak az úr lépteikongnak az űrben”  (Kányádi Sándor)
Biztonságosabbá válik a Hős utca
Újabb lépést tett a Kőbányai Önkormányzat a Hős utcában mára tarthatatlanná vált helyzet felszámolására: portaszolgálatot, illetve regisztrációs kötelezettséget vezet be a társasházban élő családok, gyermekek, idős emberek és vagyonuk védelmében. A jövőben csak azok léphetnek be az ingatlan területére, akik igazolható módon ott élnek. Ez hozzájárul ahhoz, hogy már a veszélyes állapotú házak lebontása előtt javuljon a környék közbiztonsága és köztisztasága, beleértve a tömegközlekedési eszközöket és a megállókat is. 
Közlekedni tanulnak a Kőbányai ovisok
Játékos közlekedésbiztonsági foglalkozásokat tart idén ősszel a Kőbánya Torna Club a X. kerületi óvodákban. A Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló Kőbánya Bringa projekt részeként közel 800 nagycsoportos óvodásnak tartanak speciálisan ennek a korosztálynak kifejlesztett oktatást.
Védelmi gyakorlat Kőbányán
Komplex együttműködési gyakorlatot szervez Budapest Főváros Védelmi Bizottsága „Réteges Védelem 2018” címmel 2018. november 8-án Kőbányán a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, a Kőbányai Szabadidő és Ifjúsági Központ és a kőbányai pincerendszer területén, mintegy 400 fő részvételével.