Hírek a kerületből

Bűnmegelőzési mintaprojekt indul Kőbányán
Építészeti eszközökkel és megoldásokkal segíti a bűnmegelőzést az a mintaprojekt, amelyet a 10. kerületben, a Kolozsvári-Ónodi utca sarkán található területen valósítanak meg. A „Legyen TERED” elnevezésű, augusztus 31-én záruló program a Kőbányai Önkormányzat és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) együttműködésével, valamint számos szervezet közreműködésével valósul meg.
A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2018. december 19-én 22 óra 20 perc és 2018. december 19-én 22 óra 35 perc között egy Kőbányai úti iskolából játékokat lopott.
2018. évi ebösszeírás határidejének meghosszabbítása
2018. október 1. és 2018. december 14. között zajlott Budapest X. kerület közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján végzett kötelező ebösszeírás.A beérkező ebösszíró lapok alacsony számára tekintettel az Önkormányzat az ebösszeírás határidejét 2019. február 28. napjáig meghosszabbítja.
A Kőbányai Önkormányzat a Cziffra György Fesztivál kiemelt partnere
Idén is kiemelt partnere a Kőbányai Önkormányzat a Cziffra György Fesztiválnak, amelyet évről évre egyre nagyobb nemzetközi érdeklődés kísér. D. Kovács Róbert Antal polgármester szerint Kőbánya számára fontos, hogy támogatásával hozzájáruljon a jövő nagy művészeinek fejlődéséhez, így erősítve a kerület elkötelezettségét a kultúra és a tehetséges fiatalok iránt.
Ingyenes számítógépes tanfolyam kőbányai nyugdíjasoknak
A Kőbányai Önkormányzat és a Kőrösi Kulturális Központ ingyenes számítógépes alapismeretek tanfolyamot indít kőbányai nyugdíjasok részére.A résztvevők a számítógép-használat alapjait ismerhetik meg, az internetes böngészést, az elektronikus levelezést, a legnagyobb közösségi oldal működését. A tanfolyam legfőbb célja, hogy az oktatás végére minden résztvevő képes legyen önállóan használni a gépet.Jelentkezési határidő: 2019. február 20.
Megjelent a Kőbányai Kalendárium a 2019-es esztendőre! Igényelje Ön is!
D. Kovács Róbert Antal polgármester kezdeményezésére, valamint ötlete nyomán, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ kiadásában és a Kőbányai Önkormányzat gondozásában elkészült a Kőbányai Kalendárium VII. évfolyama a 2019-es esztendőre.A több mint kétszáz oldalas könyv hónapokra bontva eleveníti fel a múlt év nevezetes pillanatait, eseményeit, de megismerteti az olvasót a kerület történelmével, kulturális értékeivel is.
Tájékoztató mammográfiás szűrővizsgálatról
A Kőbányán lakó, 45-65 év közötti hölgyek, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívólevelet kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.A SZŰRŐVIZSGÁLAT DÍJMENTESEN IGÉNYBE VEHETŐ!A vizsgálat helye:HT Medical Center, 1173 Budapest, Pesti út 177. Ideje: 2019. január – április
Tájékoztatás a kéményellenőrzések 2019. évi tervezett ütemezéséről
A FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft., 2019-ben is térítésmentesen végzi a kötelező ellenőrzéseket.
Védőoltással a fertőző agyhártyagyulladás ás szepszis ellen
A Kőbányai Önkormányzat 2019. évben is ingyenesen biztosítja a meningococcus baktérium által okozott fertőző agyhártyagyulladás és szepszis elleni négykomponensű védőoltást.Az ingyenes védőoltásra 2019. évben az a kőbányai lakóhellyel rendelkező gyermek jogosult, aki a kérelem benyújtását megelőző évben, 2018-ban töltötte be a 10. életévét.
Felhívás járdák hó- és síkosságmentesítésére
Felhívjuk a Tisztelt Kerületi Lakosok figyelmét, hogy a téli időszakban az ingatlanok előtti járdaszakaszok hó- és síkosságmentesítése az ingatlan tulajdonosának kötelessége.A biztonságos közlekedés biztosítása mindannyiunk érdéke, ezért kérjük, hogy hóeltakarítás és jégmentesítési feladataikat folyamatosan szíveskedjenek elvégezni.
Kedves Kőbányaiak!
Áldott karácsonyt és békés, boldog új esztendőt kíván a Kőbányai Önkormányzat nevében:D. Kovács Róbert Antalpolgármester
Kőbánya számít Rád
A Kőbányai Önkormányzat többéves hagyományát folytatva ismét meghirdeti a "Kőbánya számít Rád" szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. február 8.
Közlekedési kisokost kap minden 4-5. osztályos
Mintegy 200 ezer kisdiákhoz jut el a következő hetekben a közlekedés biztonságát segítő Közlekedő kisokos. A kőbányai Szervátiusz Jenő Általános Iskola diákjai szerdán vehették kézbe a hiánypótló munkafüzetet.
Keressük Kőbánya legfinomabb süteményét!
A Kőbányai Önkormányzat farsangi mulatsággal egybekötött süteménykészítő pályázatot hirdet nyugdíjasok részére. A versenyen minden kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjas személy indulhat, aki nem foglalkozik hivatásszerűen a sütéssel és kedvet érez kreativitása, cukrásztudása megmérettetéséhez.A verseny időpontja: 2019. február 7.Jelentkezési határidő: 2019. január 27. 
A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága a lakosság segítségét.
Díjazták Kőbánya kerületszépítőit
Idén mintegy 250 kőbányai kerületszépítő vehetett át elismerést az önkormányzattól hétfőn a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.